Picture
Det började med regn, åter regn och det var droppen så vi styrde kosan söderut en måndag. Efter en ganska kort första etapp, med ett soligt Småland som destination, kom vi underfund med att ett dagligt regn nog var bra. Både för den frodiga grönskan och för kreativitetens skull. Som tur var beslutade sig regnmolnen att följa med oss på vår kreativa resa längs med Sveriges vackra västkust, över till Danmark och sedan förgylla får tillvaro med åtminstone en daglig skur innan vi körde tillbaka längs med östkusten. 

Picture
De regniga stunderna ägnades åt musikskapande och vi började redan första kvällen på Huskvarna Stadshotell där vi fick frågan om vi utan extra kostnad ville bli uppgraderade till den fina sviten med ett något udda badkar mitt i rummet. Vi trivdes bra i den inspirerande interiören på hotellet där varje rum har sitt eget tema och redan första kvällen, efter en god middag på hotellets veranda, var tonerna till den kommande hitlåten Dance With Me ett faktum. Inspirerad av 90-talets discohits presenterade DeeJayBee sitt förslag till nästa sommarplåga!


Picture
Stärkta av en god natts sömn inledde vi tisdagen med en morgonjogg längs med vätterns strand. 

Den nya dängan repeterades friskt på bilstereon. Vi började på macken i Jönköping och sedan spelade för Varberg, Halmstad, Helsingborg, Gilleleje, Köpenhamn, Malmö och Lund. Vi tankade med dörren öppen.

Picture
Bilturerna gick på så vis ganska smidigt och vi varvade detta med att låta fantastiska idéer till Mixit konceptets framtid födas och jobbade vidare på kaféer och restauranger medan vi åt gott och njöt av ledigheten. 

Picture
Utanför Varberg råkade vi av en slump på Världsarvet Grimeton, vilket passade den mångsidiga och kreativa duon som faktiskt består av en elektroingenjör och en tidigare radioamatör. 

Det var ett mycket intressant studiebesök till en plats som har tekniken som krävdes för att sända tal och musik över "etern" för första gången. Det första rundradioprogrammet ordnades en man vid namn Fessenden som år 1906 gjorde en provsänding vid Brant Rock. Istället för morse fick de radiotelegrafister som befann sig på handelsbåtar utanför USAs östkust höra tal och musik. En sensation.

Picture
Med dagens teknik tar vi det nästan som en självklarhet att kunna distribuera media världen över i form av mediaströmmar som förväntas vara ständigt uppdaterade. Idag kan man aktivt välja vilka medier vi vill ta del av. Idag kan man till och med helt själv distribuera och dela media digitalt.

Picture
Vägarna tog oss till ett molnigt Halmstad där vi roade oss med att fixa texter till den nya låten. Efter ett antal plågsamma omtagningar hade vi till vår och kanske också lite vår närmsta hotellgrannes förtret spelat in något som liknade sång. Ibland är nöjet under resans gång viktigare än resultatet och prestationen firades med skön tech house på en lokal klubb med temat "house untzdag".

Picture
Efter det hamnade vi i Danmark och som den kreativa och dynamiska duo vi är så gillar vi att utmana varandra kom vi på den briljanta idén att roa oss med att göra varsin demo remix i väntan på att kunna spela in nya vocals till den slutgiltiga versionen. DeeJayBee körde stenhårt på hardstyle-spåret medan AnniMe, inspirerad av tech house, tog en lite mer minimal riktning med feta basgångar och slapp höra sin egen röst.

Picture
Mellan regnskurarna så roade vi oss med bilturerna, sightseeing-promenader i de olika städerna och mysiga restaurangbesök. Där föddes många bra och roliga idéer. Någonting vi ser fram emot att jobba vidare med nu till hösten. Faktum är att vi så sent som idag har dekorerat om städskrubben och testat den nya mikrofonen. Håll ögon och öronen öppna för snart kommer den slutliga versionen på Dance With Me. Ändå är detta ändå bara början på den kreativan resan.

The Mixit Letter is a weekly letter with articles written by our Mixit Coaches to with knowledge inspire you to take the step you need to fully live out your musical dream. This letter is provided for free and we encourage you to spread the articles so we can inspire as many people as possible!Leave a Reply.

  The Mixit Letter

  Picture
  The Mixit Letter is a weekly letter providing you with inspiring articles written by our Mixit Coaches. This letter is given to you for free and we encourage you to spread the articles so we can inspire others to live out their musical dreams and take that small step that is needed.

  That is what Mixit is all about!

  Mixit Coaches

  Picture
  Jonas Birmé is a manager who on his spare time is DJ:ing and producing music. One day he decided that he wanted to produce music and you can find his music today on Spotify under his artist name DeeJayBee.

  Picture
  Annie Rydholm is an engineer who on her spare time live out her music through the recently created DJ-duo A&B Creative Duo that just started to produce music.  Her artist name is AnniMe.

  Archives

  December 2012
  October 2012
  September 2012
  August 2012

  Categories

  All