Picture
A promotion pack is now available for A&B Creative Duo's upcoming album A Guitar is Born. The package includes an mp3 of one of the songs on the album, album cover and some photos.

Their debut album is based on a fictive story about a guitar is born but also on the real story about a new band and sound is born. 
The album is a symbol for the uncertain and the change that comes with something newly born. Full track list is presented in the video below.

To download the promotion pack click on this link: http://cdn.birme.se/AGuitarIsBorn-PromoPack.zip
 
 
Picture
A&B Creative Duo lottar ut 5 exemplar av deras kommande album i en Instagram-tävling.

Lägg upp en bild på en gitarr och tagga den med #FindDaddy i perioden November till December så deltar du i tävlingen. Vinnarna utses och annonseras på albumets kampanjsida i Januari.

Bakgrunden till tävlingen är att deras gitarr är gravid och gitarrpappan är okänd. Med era gitarrbidrag hoppas de kunna hitta pappan.

Skynda dig att Instagramma ditt bidrag så kanske är det du som får en begränsad CD av deras album som annars bara släpps digitalt.

Läs mer om tävlingen här: http://trimester.mxt.se/finddaddy.html

http://trimester.mxt.se/finddaddy.html
 
 
Det börjar bli kyligt ute nu och vi alla som åker kollektivt vet att man ibland kan få vänta på buss eller tåg. Så här slipper du i alla fall frysa.
Picture
Vår duo A&B Creative Duo säger sig ha lösningen på hur du slipper frysa i vinterkylan i väntan på bussen eller tåget. Lösningen på problemet heter #kollektivtrafiksdansen och är en trestegsmetod till värmen:

1. Ta på dina hörlurar
2. Sätt på dansvänlig musik
3. Dansa.

Ett exempel på hur de själva håller sig varm ser ni i videon nedan och de utmanar andra att prova.
Låten ni hör i videon heter Dance The Night Away och är från duons kommande album A Guitar is Born som ni kan läsa er om här.
Mer om detta hittar ni här 
http://kollektivtrafiksdansen.mxt.se
 
 
Debutalbumet från A&B Creative Duo bygger på en fiktiv historia om en gitarr som föds men också på en högst verklig historia om hur ett nytt band och sound föds. A Guitar is Born symboliserar det osäkra och trevande med det nyfödda.
Debutalbumet, A Guitar is Born, från A&B Creative Duo bygger på en fiktiv historia om hur deras gitarr är gravid och skall få sitt första gitarrbarn. Albumet tillägnas både mamman och barnet och med låtarna hoppas duon kunna visa sitt stöd med låtar som bland annat A New Dawn, Fearless och Réveiller. Pappan är försvunnen och för att få hjälp att hitta den riktiga pappan släppte duon singeln Help Us Find Daddy tidigare i höst.

Ett album som har ett blandat och trevande sound symboliserar ett barns utveckling under graviditetens sista tredjedel, och så har skapandet av albumet även varit. Symboliken är kanske inte så tydlig men den finns där. Ett nytt band och ett sound föds i och med albumet A Guitar is Born, och det är med spänning vi ser fram emot nästa album. Elgitarrtoner ovanpå ett enkelt synthsound och house-inspirerade beat är hur duon själva beskriver sitt sound, och så här skriver de om låtarna på albumet.
Dance With Me
 Tänk er en flyktig sommarnatt, ett möte, en het stund på dansgolvet följt av en natt tillsammans. Här ligger ursprunget till allt. Det är här det börjar. För oss var det med den här låten som vi på allvar bestämde oss för att ge ut ett album. En låt som skapades och en demo spelades in på ett hotellrum någonstans i Sverige under en kreativ semesterresa tillsammans.

Anywhere - A&B CD Remix
Vår remix av DeeJayBee's första utgivna låt Anywhere. Var vi än är eller vad vi än gör är kärleken till musiken och skapandet med oss. Det följer med oss överallt. Precis som kärleken.

Réveiller
Réveiller betyder "wake up" och vi behöver med jämna mellanrum nypa oss i armen för att förstå att det är på riktigt. Det är inte en dröm utan verklighet. Hur för bra för att vara sann den är så är det verklighet. Det är dags att vakna upp.

A New Dawn
Början på något nytt. Början på något bra men början på en förändring. Stora händelser i livet är inte bara att nuvarande situation ändras utan även en möjlighet till något nytt. Ta chansen när den ges. Skapa nya rum. Nya förutsättningar.

Help Us Find Daddy
Vår låt för att hjälpa vår gitarr att hitta sin pappa men även för oss att hitta vårt sound. När vi slutade leta så kom soundet till oss.

Fearless
Vi har alla rädslor som vi slåss med. Det kan vara rädslan inför att ta hand om ett annat barn eller att rädslan att man inte duger som man är. Men lyckas man övervinna den så utvecklas man och blir en starkare person. 

Squealing
Så många vakna nätter vi kommer att få efter denna födelse. Vi kommer hållas sysselsatta in på småtimmarna för att ta hand om det som vi skapat.

A Guitar is Born
Titelspåret till albumet symboliserar födseln av något nytt och är tillägnad alla som vågar satsa på något. Ta klivet ut i det okända. Ta hoppet utanför sin bekväma zon. Av allt detta föds något nytt. I vårt fall ett kliv ut i musikskapandets värld med vårt debutalbum.

Dance The Night Away
När nervositeten släppt och födseln är avklarad så finns inga bojor längre. Det är med detta sound vi tar ett avstamp till att skapa mer och bara njuter frukten av en spänd förväntan.

Albumet beräknas släppas endast digitalt den 30:e december i år (2012)
http://trimester.mxt.se/
 
 
Picture
Inför albumsläppet av albumet A Guitar is Born släpper A&B Creative Duo singeln Help Us Find Daddy som en del av kampanjen #FindDaddy. Singeln finns redan ute på iTunes och Spotify och albumet beräknas släppas i mellandagarna.

Ladda ned press-releasen som PDF här.

http://trimester.mxt.se/